Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradonačelnikova čestitka

03.08.2015.

10:52

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"...Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – dane ponosa i sjećanja na vrijeme obrane hrvatske slobode i stvaranja Hrvatske. U tom slavlju ovaj je kolovoz poseban jer označava 20 godina od uspješne vojnoredarstvene operacije Oluja... "

Zaopočinje tako svoju čestitku - gradonačelnik Milan Bandić te nastavlja;

 

"...Priprema i provedba Oluje važna je ne samo za Hrvatsku već i za širi prostor regije jer ga je stabilizirala, osigurala prekid rata i spasila mnoge ljudske živote.

 Ponosni smo na tu pobjedu i zahvalni braniteljima koji su je izborili i osigurali nam slobodu i samostalnost. Hrvatski branitelji istinski su heroji koji su omogućili da se tog 5. kolovoza 1995. s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava. Time je ostvarena mogućnost da gradimo Hrvatsku kao slobodno, demokratsko i gospodarski prosperitetno društvo uvažavajući načela solidarnosti i pravednosti.

Sudjelovanjem branitelja, materijalnom i logističkom podrškom Zagreb je dao važan doprinos obrani Hrvatske. Zato zahvalnost dugujemo svima onima koji su se žrtvovali, ali i našem gradu i građanima radi doprinosa Zagreba hrvatskom oslobođenju i suverenosti.

Sada smo pred novim zadacima i izazovima. Bez obzira na krizu u kojoj se nalazimo, Zagreb i Hrvatska imaju znanje, potencijal i ljude za njezino prevladavanje, da uz bolju organizaciju, više rada, solidarnosti i zajedništva gradimo moderno i uspješno europsko društvo u kome se lijepo i ugodno živi..." - zaključuje u svojo poruci prvi čovjek Grada.

 

Na kraju gradonačelnik Bandić sve  Zagrepčanke i Zagrepčane, pozvao je da ponosno istaknu zastave na domove.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.