Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradska pčelarska služba ipak nastavlja s radom!

02.06.2022.

15:13

Autor: Krešimir Vešnik/HRT Radio Sljeme

Uklanjanje roja pčela

Uklanjanje roja pčela

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Gradska pčelarska služba i dalje je tu! Naime, toj je službi nakon 15 godina prijetilo ukidanje, no - zbog medijskog pritiska - jučer je održan sastanak pčelara s resornom gradskom pročelnicom, Tatjanom Opertom i potpisano je produljenje rada Pčelarske službe.

Službi je dano odobrenje da mogu uklanjati rojeve - Problem nam je bez tog odobrenja raditi jer su nam neki građani prijetili tužbama. To je jedna stvar. Druga stvar je, svi djelatnici službe su osigurani; da za vrijeme intervencije prolaznika ubode pčela i nastanu problemi, imaju riješeno osiguranje -  rekao je predsjednik Hrvatske udruge pčelara "Pčelinjak", Dražen Jurman. 


Tako je pčelarskoj službi pala sjekira u medi, ali i građanima - Godišnji prosjek je oko 300 intervencija uklanjanja rojeva pčela, nekoliko tisuća telefonskih poziva; pomognemo savjetom kako da si ljudi pomognu - otkrio je Jurman.


Pčelare, njih 26 koji rade u Pčelinjaku te nisu gradski zaposlenici, nego volonteri, može se dobiti na broj, 112.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici