Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradska skupština odlučivat će o projektu Grad u gradu, ističe Prgomet.

12.09.2019.

14:22

Autor: Davor Šalat

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Gradska skupština odlučivat će o projektu Grad u gradu, HDZ će poduprijeti promjene GUP-a uz poštivanje procedure i prihvaćanje amandmana, odvoz otpada ne bi trebao poskupjeti. To su glavne teme o kojima je predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet govorio u našoj emisiji Gradske posla.

Prgomet je istaknuo da je memorandum gradonačelnika Bandića i tvrke Eagle Hills iz Dubaija o projektu Gradu u gradu neobvezujući i legalan, ali da će o njemu u konačnici odlučivati Gradska skupština. Dodao je i da će HDZ poduprijeti izmjene GUP-a, ali uz dva uvjeta: dopuštenje Ministarstva graditekjstva i prihvaćanje HDZ-ovih amandmana. 

Prgomet je komentirao i medijske spekulacije da će gradonačelnik dati ostavku i kandidirati se za predsjednika Republike. Smatra da tu nema političke logike i da se ne radi o točnoj informaciji.  

A o previranjima u gradskom HDZ-u, istaknuo je da su znatno blaža od dojma u javnosti, no imao je potrebu poručiti stranačkim kolegama da unutarstranačke ambicije moraju pričekati dok ne prođu predsjednički izbori, na kojima je HDZ podupro kanidaturu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. 

Prgomet je rekao da se HDZ protivi poskupljenja odvoza otpada, najavljenom iz Gradske uprave, te dodao da će, kao najvažniji koalicijski partner Bandićeve stranke, biti za kvalitetnije rješenje koje neće udarati po džepu građana.  

Također, protiv je proširenja naplate parkinga na cijeli grad i najavio je da ga HDZ neće poduprijeti. 

A o projektu dječje bolnice u Blatu, rekao je da je izdvojeno 40 milijuna kuna za početnu dokumentaciju, da će za gradnju trebati četiri godine te da se u roku od deset godina i druge gradske bolnice trebaju preseliti u Blato.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.