Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradska skupština prihvatila prijedlog o novoj naplati i sakupljanju otpada

24.02.2022.

19:27

Autor: Magdalena Pongrac

Sjednica Zagrebačke skupštine 24.2.2022.

Sjednica Zagrebačke skupštine 24.2.2022.

Foto: Matija Habljak / Pixsell

Zagrebačka skupština nakon višesatne je rasprave prihvatila novi način pružanja javne usluge sakupljanja otpada. Od srpnja on bi većini Zagrepčana trebao donijeti poskupljenje usluge, ali ih i potaknuti na odvajanje - žele li smanjiti račune.

Herman, Rusak i Tomašević o otpadu na Gradskoj skupštini

Iz burne rasprave oporbe i gradonačelnika izdvojili smo izjave HDZ-ova Mislava Hermana, Gordane Rusak iz Stranke rada i solidarnosti te Tomislava Tomaševića.


Zastupnici će raspravljati i o rezanju mjere roditelj-odgojitelj, a sve će pratiti i članovi Hrvatske udruge roditelja-odgojitelja čija predstavnica Anamarija Berbić Lacko ističe da će oporba iznijeti nove argumente te da traže kompenzacijske mjere. Iz Istog razlog jutros su pred Starom gradskom vijećnicom prosvjedovali iz udruge Hrvatska mati. 


Na dnevnom redu je i izbor novog predsjednika Skupštine. Iz Stranke rada i solidarnosti na tom mjestu žele Igora Peternela iz Domovinskog pokreta, koji je i izvjestan rezultat glasanja.


Na prijedlog Mosta, bit će govora i o preventivnim pregledima sportaša gdje se, prema riječima zastupnika Trpimira Goluže, "događaju velike nepravilnosti koje datiraju još iz vremena pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a sadašnji gradonačelnik nastavlja s takvom praksom."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.