Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski HNS osmislio Muzej neispunjenih političkih obećanja

28.06.2016.

15:53

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradski HNS smislio je i predstavio "Muzej neispunjenih političkih obećanja", koji bi trebalo ispuniti nagomilanim neispunjenim političkim obećanjima prvenstveno vladajućih u Zagrebu, Gradonačelnik to nije htio komentirati.

Gradski HNS upozorio je gradonačelnika Milana Bandića da se ne koristi gradskim novcem za samopromidžbu ususret budućim parlamentarnim i lokalnim izborima. Zagreb može pomoći drugim gradovima, kažu, ali treba jasno reći - to je novac svih Zagrepčana, a ne Bandićev. Podsjetili su i na brojna Bandićeva predizborna obećanja, od tunela ispod Medvednice i metroa do nesagrađenih podzemnih garaža, ironično najavivši kako će otvoriti muzej neispunjenih obećanja. Predsjednica gradskog HNS-a Anka Mrak Taritaš. Zagreb ima Muzej prekinutih veza koji je postao izvozni proizvod, ja sam sigurna da i ovo može postati izvozni proizvod. Čak možemo imati i tematske sobe - temu infrastrukture, temu sporta, temu kulture.

Kritike Anke Mrak Taritaš Milan Bandić nije htio komentirati, samo joj je zaželio sreću na izborima. Stranka rada i solidarnosti spremna je koalirati sa svima koji, kako kaže Bandić, žele boljitak Hrvatskoj, bez obzira na to jesu li lijevo, centar ili desno. U ovih 2 i pol mjeseca vidjet ćete i drugačijeg Bandića nego do sada. Sad je vrijeme da se kažu neke stvari do kraja, i nema glume, skinut ćemo rukavice, ali nikad nećemo ići ispod pojasa, niti smo išli, niti ćemo ići.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.