Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski HSLS: "Grad je neopravdano povećao cijene svojih usluga"

06.02.2023.

15:02

Autor: HRT Radio Sljeme

Darko Klasić i Kristijan Jelić

Darko Klasić i Kristijan Jelić

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

"Netočno je da 20 godina nije bilo sistematizacije u Zagrebačkom holdingu, nego ne postoji novija od one iz 2011." Istaknuli su to iz gradskog HSLS-a osvrnuvši se na prošlotjedni dogovor Grada i Sindikata. 

Više od 10 godina nije bilo sistematizacije u Holdingu, govori predsjednik gradskog HSLS-a, Darko Klasić, pa pita na koji je način nova gradska uprava donijela odluku o nedavnom otpuštanju radnika - Posljedica loše komunalne usluge je otpuštanje 700 radnika Holdinga, a da prethodno nije napravljena sistematizacija. To je jedan od uzroka ovakvog stanja. Dio toga je Tomašević naslijedio od Bandića, a dio su stvorili sami u protekle dvije godine svojim nedjelovanjem ili lošim djelovanjem, pogotovo u Holdingu.


"Ima li pilota u avionu?" pita se pak HSLS-ov gradski zastupnik, Kristijan Jelić. Razlog je prošlotjedni dogovor između Grada i Sindikata - Sindikat Holdinga je tražio 87 milijuna kuna, a potpisan je sporazum vrijedan 133 milijuna kuna. Kako je i gdje nastala razlika od 46,5 milijuna kuna? Zamolio bih gradonačelnika da u buduće više ne pregovara u ime građana Zagreba. 


Prošli tjedan je i gradonačelnik Tomašević najavio podizanje cijena komunalnih usluga. Cijene su neki već povećali iskoristivši početak godine i prelazak na euro. Grad tu, ističu HSLS-ovci, nije iznimka - Došlo je do poskupljenja parkinga od više od 70 posto, poskupljenja komunalne naknade za ugostitelje u širem centru grada od više od 1000 posto. Pozivam Državni inspektorat, umjesto da lovi prekršitelje od 9 centi, da pošalje inspekciju u Zagrebački holding da spriječi kako bi spriječio povećanje cijena usluga Zagrepčanima, i to onih neopravdanih, zbog uvođenja eura - zaključio je Klasić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.