Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski HSLS pohvalio gradonačelnikov projekt "Smart city Zagreb"

31.01.2022.

11:48

Autor: Boris Bogić

HSLS Klasić

HSLS Klasić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

"Platforma Smart city HUB Zagreb, koju je gradonačelnik Tomašević predstavio prošli tjedan, zaslužuje svaku pohvalu" rekao je jutros čelnik gradskog HSLS-a Darko Klasić. Transparentnost u gradskim poslovima najbolji je alat za borbu protiv korupcije. 


Projekt kojim bi se na jednom mjestu objedinile sve aplikacije i informacije iz gradskih ureda i tvrtki kako bi se olakšao rad ali i transparentnost te najava Otvorenog proračuna Grada, smjer je u kojem bi i institucije na nivou države trebale krenuti. No šteta što već proračun za ovu godinu nije prikazan za 4. razini detalja, ustvrdio je čelik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić.

- Ovaj potez gradonačelnika treba pozdraviti jer će to donijeti svima nama i građanima daleko otvorenije javne financije i da se vidi na šta se konačno troši tih 15 milijardi u gradu Zagrebu. No šteta što već ovaj proračun nije prikazan na visokoj četvrtoj razini detalja, ustvrdio je Klasić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.