Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski HSLS predlaže organizaciju novih lokacija za cijepljenje

02.11.2021.

10:52

Autor: Mario Mihaljević

Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik gradskog HSLS-a Darko Klasić predložio je gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću organizaciju novih lokacija za cijepljenje, produljenje rada punkta Velesajmu, da se zdravstvenim djelatnicima osigura topli obrok, a ustanovama zaštitna sredstva.

Zbog eksplozije broja novozaraženih pojačana zainteresiranost Zagrepčana za cijepljenje protiv covida-19, dok se istodobno provodi i docjepljivanje, zbog čega se stvaraju gužve na punktovima za cijepljenje i testiranje.

Na punktu za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu cijepljenje se odvija ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14,30 do 19 sati, što u HSLS-u smatraju nedostatnim kako bi se olakšala procijepljenost građana, a zbog gužvi moguća je i demotivacija zainteresiranih.

Budući da je organizacija cijepljenja u nadležnosti Gradske uprave, predlažu hitnu organizaciju novih lokacija za cijepljenje te hitno produljenje rada punkta na Velesajmu, i to od 8 do 19 sati.

Kako bi se olakšao rad medicinskih djelatnika na lokacijama za cijepljenje koji često tamo rade nakon odrađenog radnog vremena u domovima zdravlja i bolnicama, Klasić predlaže da im se omogući besplatan topli obrok i osvježavajući napitci, koji su zbog ušteda ukinuti prije više od mjesec dana.

Jedna od preventivnih mjera širenja bolesti uzrokovanih koronavirusom redovito je pojačana higijena i upotreba zaštitnih sredstava, a zbog financijskih problema zaštitna sredstva još uvijek nisu osigurana za zaposlenike zagrebačkih odgojno-obrazovnih ustanova te zdravstvenih i javnih ustanova, upozorava.

Ističe da su ti zaposlenici svakodnevno izloženi velikom broju kontakata s građanima i korisnicima, pa im je dodatno ugroženo zdravlje te postoji mogućnost da postanu prenositelji virusa. Klasić je stoga gradonačelnika zamolio da osigura hitnu nabavu i distribuciju zaštitnih sredstava za gradske ustanove kako bi se zaštitio javnozdravstveni interes, a posebice u okolnostima trenutnog širenja epidemije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.