Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski HSLS "Protiv smo izbora Tedija Lušetića za ravnatelja Komedije"

29.05.2020.

11:21

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić je očito odlučio iskoristiti pozornost javnosti oko potresa i borbu protiv korona virusa kako bi progurao svog bivšeg pročelnika Gradskog ureda za kulturu i optuženika u aferi Bundkefest, upozorio je predsjednik gradskog HSLS-a Darko Klasić

- Dvojbeni su pravni aspekti izbora Tedija Lušetića za izbor najvećeg zagrebačkog kazališta Komedije - naglasio je Klasić.

Neusklađenost s člankom 15. Zakona o službenicima i namještenicima, u kojemu se navodi da u službu ne može biti primljena osoba protiv koje se vodi kazneni postupak ili koja je pravomoćno osuđena za kazneno djelo. 

Uz to, članak 41. istog zakona, kojim mu se priječi donošenje odluka koje utječu na financijski ili drugi interes ukoliko je ostvarivao službene ili poslovne kontakte posljednje dvije godine, a koji je sporan za prelazak u bilo koje kazalište, upozorava Darko Klasić.

Bio je i u "sukobu interesa" zbog funkcije koju je obnašao kao pročelnik i zamjenik pročelnika zagrebačkog ureda za kulturu te je samim time imao povlašteni pristup informacijama koji je i on iskoristio u svojem intervjuu i svojem programu, u kojem je naveo određena rješenja iz GUP-a za parcelu novog kazališta kao i kadrovski plan, u kojem je naveo kada koji djelatnik ide u penziju, a u što ostali kandidati na „legalni“ način nisu imali uvida.

- HSLS grada Zagreba poziva sve zastupnike da ne podrže ovaj prijedlog kao i Zagrepčane da se usporotive ovakvom načinu kadroviranja u gradu - zaključio je Klasić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.