Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski HSLS: "Više od polovice građana je za selektivni lockdown"

12.11.2020.

13:18

Autor: Krešimir Vešnik

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Više od 50 posto građana je za uvođenje selektivnog lockdowna, pokazuje to online anketa gradskog HSLS-a. Iz stranke smatraju da bi se trebale uvesti nove mjere poput uvođenja dvosmjenskog rada. Osvrnuli su se i na radove na Črnomercu te ostavku Patrika Šegote.

Anketa koju je proveo gradski HSLS, a u kojoj je sudjelovalo nešto više od 300 osoba, pokazala je, kažu, da je većina građana za selektivni lockdown - primjerice uvođenje online nastave za srednje škole i fakultete. Slično misle i oni - Jedna od mjera i uvođenje smjenskog rada za sve javne i gradske tvrtke, online nastava za srednjoškolce i fakultete. Ja ne bih ograničio rad privrednih subjekata jer je to kontraefekt. Mjera je i propisanje nošenja svih zaštitnih sredstava i u javnom prijevozu i u svim gradskim objektima - rekao je predsjednik gradskog HSLS-a i saborski zastupnik, Darko Klasić

A promjene u javnom prijevozu početkom tjedna dočekale su građane koji se koriste terminalom Črnomerec. Tamošnja rekonstrukcija počela je u krivo vrijeme - Gradska uprava konstantno ne planira radne akcije u okviru Zagreba. Radovi na ovom okretištu su mogli biti tijekom ljetnih mjeseci kada je cijeli zapadni dio grada bio zagušen s prometom zbog rekontrukcije pruge ZET-a - objasnio je Klasić.

Klasić se osvrnuo i na nedavnu ostavku direktora Gradskih groblja, Patrika Šegote - Ono što zabrinjava je imenovanje dvadeset sedmogodišnjeg pripadnika mladeži stranke Milan Bandić 365 koji je na inicijativu Šegote i gradonačelnika Bandića postao voditelj Gradskih groblja. On upravlja sa 85 milijuna kuna građana grada Zagreba. 
Stranka Milan Bandić 365 očigledno funkcionira kao inkubator uhljeba u gradu.

Iz gradskog HSLS-a traže raspisivanje javnog natječaja za voditelja, a od Državnog odvjetništva i USKOK očekuju istragu o prijašnjem radu uprave Gradskih groblja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.