Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski HSLS za zaštitu Hipodroma!

18.06.2019.

12:05

Autor: Boris Bogić

R.S.

R.S.

Foto: - / -

Slučaj Hipodrom i promjena Generalnog urbanističkog plana najavljenog za slijedeću sjednicu Gradske skupštine, bila je tema novinske konferencije koju je održao gradski HSLS ispred Stare gradske vijećnice.

Prema važećem GUP-u lokacija Hipodroma označena je kao prostor namjenjen javnim sadržajima za rekreaciju građana. Tako je prostor Velesajma prema trenutno prihvaćenom projektu redefiniran  kao "inovacijski distrikt"  koji bi sadržavao osim samog velesajma i kongresnog centra, prostor za "start-upove" te tzv. "Novu Tvornicu" namjenjenu za zabavu i mlade, istaknula je Saša Poljanec-Borić.

No nakon prihvaćanja ovog Projekta krajem 2018. godine, gradonačelnik Milan Bandić početkom ove godine najavljuje izgradnju zagrebačkog Manhattana po uzoru na projekt "Beograd na vodi" na prostoru koji je u GUP-u određen kao R1, a na kojemu se nalazi Hipodrom.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor naglasio je da neće glasati za promjenu GUP-a koji traži gradonačelnik te da od državnih institucija očekuje da neće odobriti prenamjenu tog prostora.

Uz to, gradski HSLS poziva Zagrepčane da se 10. srpnja okupe ispred Stare gradske vijećenice, za kada je najavljena sjednica gradske skupštine, kako bi dali svoj glas protiv izmjena Generalnog urbanističkog plana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.