Hrvatski radio

Radio Sljeme

12:12 / 13.06.2022.

Autor: R.S.

Gradski MOST o dječjim vrtićima

Gradski zastupnici MOST-a

Gradski zastupnici MOST-a

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

 "Kapaciteti dječjih vrtića u gradu Zagrebu kreću se oko pet tisuća i 700 upisanih polaznika, a ukupne potrebe se procjenjuju na 16 tisuća!" rekli su gradski zastupnici MOST-a na danas održanoj konferenciji te su upozorili da otkad je Tomašević preuzeo grad nije otvoreno niti jedno jedino novo mjesto u vrtićima.

- Gradonačelnik i njegova ekipa su nam obećavali da će se tijekom ove godine izgraditi četiri nova vrtića u Zagrebu i to u Kašini, Odranskom Obrežu, na Žitnjaku i u Ivanjoj Reci. Od svih tih obećanja ostalo je samo da se gradi vrtić u Kašini koji je u početnoj fazi izgradnje" upozorio je gradski zastupnik MOST-a Trpimir Goluža.


A predsjednik Kluba gradskih zastupnika Most-a Marko Sladoljev tvrdi da ne postoji nikakav plan gradonačelnika Tomaševića što se tiče izgradnje vrtića u Zagrebu pogotovo kada je riječ o četvrtima u kojima je,  po zadnjem popisu, broj stanovnika porastao kao što su Sesvete, Novi Zagreb -Zapad i Stenjevec.


- Ono što hitno Gradska uprava mora krenuti radit a to je otkupljivati privatne parcele u tim gradskim četvrtima, ako nema gradskih parcela i početi s izgradnjom vrtića, ustvrdio je Sladoljev. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.