Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski SDP do 18. lipnja imat će svog predsjednika

09.05.2018.

22:03

Autor: Margareta Jozinović

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / -

U središnjici SDP-a na Iblerovom trgu gradski odbor raspisao je natječaj za kandidaturu predsjednika GO SPD-a, potpredsjednika te članove predsjedništva. Izborna promidžba počet će 26. ovog mjeseca, a 4 imena najavila su svoju kandidaturu za predsjednika.

Na današnjoj sjednici gradskog odbora donijeli smo odluku o raspisivanju izbora predsjednika, potpredsjednika i predsjedništva gradskog odbora. Izbori će se održati 10. lipnja prvi krug i 17. lipnja drugi krug u vremenu od 9 do 18 sati. Današnjom odlukom koja od ponoći stupa na snagu kreće postupak. Kada gradska izborna komisija utvrdi pravovaljanost kandidatura znat ćemo tko su kandidati, potvrdio je v.d. predsjednika, Saša Molan.

Iako je natječaj otvoren za sve za sada doznajemo kako su 4 kandidata najavila svoje kandidature: Gordan Maras, Aleksandra Kolarić, Alen Čičak te Denis Hrestak. U svoju pobjedu uvjereni su i Maras i Čičak.

Kandidirao sam se da pokrenem SDP u Zagrebu i nadam se da će se članovi u što većem broju odazvati. Interes svih nas je da odaziv bude što veći i da se vrati SDP na poziciju u kojoj je nekad bio. Transparentnost je najvažnija u izbornom postupku. Nadam se da ćemo imat maksimalno transparentne izbore. Ljudi vide tko se bori za SDP i uvjeren sam da vide da sam to ja, rekao je Maras

Da nisam uvjeren da neću pobjediti ne bih se kandidirao. Mislim da svojim iskustvom i vremenom provedenim u stranci imam puno pravo nadat se da ću pobjediti. Kampanja neće bit preduga, imat ćemo dovoljno vremena za sučeljavanje. Ruku na srce kampanja već dosta dugo traje i krajnje je vrijeme da raspišemo izbore. Opće je poznato da je zagrebački SDP predugo bez rukovodstva, a on je lokomotiva cijelog SDP-a. Onog trena kad stabiliziramo tu stanje, onda ćemo stabilizirat stanje SDP-a u cijeloj Hrvatskoj, objasnio je Čičak.

Konačni rezultati trebali bi biti 18. lipnja kada će se znati tko je novi predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.