Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski SDP protiv Richterova imenovanja za ravnatelja Srebrnjaka

06.10.2021.

14:17

Autor: Mario Mihaljević

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

Zagrebački SDP objavio je na facebooku da se ne slaže s imenovanjem Darka Richtera za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak i traži preispitivanje te odluke Upravnog vijeća bolnice. Sporni su im Richterovi stavovi.

-SDP Zagreb se ne slaže s imenovanjem ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Stavovi Darka Richtera o pitanjima nasilja nad ženama kodificiranim u Istanbulskoj konvenciji te o pitanjima medicinski potpomognute oplodnje suprotni su ciljevima i vrijednostima za koje se SDP zalaže-.

Tražimo preispitivanje ove odluke Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak", navodi se u objavi zagrebačkog SDP-a. 

Richter je u intervjuu Glasu Koncila 2010. izjavio da kako je protiv umjetne oplodnje jer ona predstavlja -neku vrstu silovanja u epruveti-.

-Nerijetko se spermij unosi nasilu u jajnu stanicu. Tu se život nasilno događa, to je neka vrsta silovanja u epruveti, pa ima silan broj neuspjelih zigota i onda trebate uvijek puno više embrija da bi se na kraju neki uspjeli usaditi. A one druge, koji su nasilno nastali, onda se uništava ili zamrzava. To ne može biti ni normalni ljudski, a kamoli Božji naum-, rekao je Richter.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.