Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski službenici će pomagati Zagrepčanima ispunjavati obrasce

15.01.2021.

11:15

Autor: Nikolina Devčić

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / -

Organizirana obnova Grada trebala bi početi na proljeće. No, procedura za prijavu je složena pa će građanima pomagati i gradski službenici. Stručnu pomoć kod ispunjavanja obrazaca i prikupljanju dokumentacije, građani mogu dobiti od ponedjeljka na 8 lokacija po gradskim četvrtima.

Timove sastavljene od 2 djelatnika iz ureda gradske uprave rasporedit će se po gradskim četvrtima: Donji Grad, Maksimir, Gornja Dubrava, Podsljeme, Podsused - Vrapče, Brezovica i dvije lokacije u Sesvetama. 

Službenici će pomoći pri samom ispunjavanju obrazaca, a organizirane su i osobe u uredima koje će se davati hitne informacije putem telefona službenicima na terenu kako bi što kvalitetnije pomogli građanima. 

Dokumentacija koju će gradski uredi dostaviti strankama u mjesne odbore:

  • Izvodi iz matice rođenih, vjenčanih, registra partnerstva

  • Uvjerenja iz katastarskog ureda

  • Preslike katastarskih planova

  • Potvrde da je građevinska dozvola uništena ili nedostupna

  • Izrada kopija građevinske dozvole ukoliko je izgubljena građevinska dozvola

Stručna pomoć građanima pružat će se od ponedjeljka do petka u periodu od 08.00 do 18.00 sati, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 08.00 do 16.00 sati, a utorkom i četvrtkom od 10.00 do 18.00 sati.

Detalje poslušajte u razgovoru reporterke Ivane Radaljac Krušlin s pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, zaštitu okoliša i energetiku Mirkom Jozić. 

 

 

 

Snimka razgovora

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.