Hrvatski radio

Radio Sljeme

Gradski zastupnik HDZ-a objavio aneks ugovoru o radu voditelja Čistoće

28.04.2022.

14:00

Autor: Mario Mihaljević

Skupštinska sjednica

Skupštinska sjednica

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini Mario Župan objavio je aneks ugovora o radu rekavši da im je došao poštom, a sklopljen između Voditelja podružnice Čistoća Davora Vića i Uprave Holdinga, kojim se Viću odobrava dodatnih 5 tisuća kuna mjesečno za trošak života u Zagrebu. -Ne znam je li Davor Vić saborski zastupnik, državni dužnosnik. Ovo nema nitko, Viću se uz 26 tisuća kuna bruto plaće, daje 5 tisuća kuna mjesečno za najam stana i režije-, istaknuo je Župan na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine.

Uz to je zastupnicima na prezentaciji pokazao presliku dodatka Ugovora o radu Voditelja podružnice zagrebačke Čistoća, kojega su Predsjednik Uprave ZG Holdinga Ivan Novaković i Vić potpisali 31. prosinca prošle godine. Rekao je da HDZ-u taj dokument “došao poštom”. 


HDZ-ov zastupnik Župan je istaknuo da se time postavlja pitanje gdje Vić plaća porez i prirez, s obzirom da mu je prebivalištu u Osijeku, zašto mu je Holding uz takvu plaću, dao dodatna sredstva za plaćanje režija i stanovanja u Zagrebu. Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević odgovorio je da Vić na to ima pravo jer je takva odluka Uprava. 


-Nama je bitno dobiti dobre kadrove, vodio je jedno od najvećih komunalnih poduzeća u državi, osječku čistoću. Vaš dojučerašnji ministar gospodarstva i održivog razvoja smatra da je posao u Osijeku radio dobro. U čemu je onda problem?-, rekao je Tomašević istaknuvši da su plaće u privatnom sektoru za menadžerske pozicije itekako veće od tih. 


Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak nazočio je i prozvani Vić i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković.  


Na pitanja novinara o Županovom potezu, Vić je izjavio da ne podržava javno objavljivanje ugovora o radu. Ipak, dodao je da prirez uredno plaća u Zagrebu gdje ima prijavljeno boravište. -Prirez plaćam u Zagrebu-, rekao je voditelj podružnice zagrebačke Čistoća, dodavši kako u Osijeku odlazi svakoga petka, gdje ima prijavljeno prebivalište i gdje mu živi obitelj. Upitan kako komentira činjenicu da njegov ugovor o radu stiže poštom na zagrebačke adrese, istaknuo je da je na to pristao onog dana kada je prihvatio posao. 


-Očito dobro radimo svoj posao- ustvrdio je. -Počeli smo sa raštimavanjem sustava u kojem očito radi netko tko je na ovo spreman. Znam tko je ovo napravio, ali neću reći-, izjavio je novinarima Vić, dodavši da ti ljudi nemaju obraza i neugode..


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.