Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grbin ne očekuje razlaz s platformom Možemo u Zagrebu

28.03.2022.

20:23

Autor: Ivan Hlupić/Radio Sljeme

Peđa Grbin i Viktor Gotovac

Peđa Grbin i Viktor Gotovac

Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

Prilikom izmjena koalicijskog sporazuma o kojima će partneri tek razgovarati, neće biti uvjeta poput povratka Tita u nazivlje zagrebačkih ulica i trgova, rekao je u Oporbenom zarezu Hrvatskog radija predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Istaknuo je da se vlast u Zagrebu mora baviti važnijim temama.

Jedna od aktualnih je svakako i najava otkaza u Zagrebačkom holdingu. Grbin je rekao da nova uprava te tvrtke mora pronaći način kako se obračunati s lošim praksama iz prošlosti ali i da proces utvrđivanja viška radnika ne smije biti revanšistički. Kada se radi pak o Gradskoj plinari, šef SDP-a je objasnio da tvrtka ima problema, što zbog globalnog stanja a što zbog propusta bivšeg vodstva - no za razliku od nekih zagrebačkih SDP-ovaca nije izričito protiv njezine prodaje. Rekao je da se mora razgovarati o mogućim modelima i posljedicama. Među mogućnostima su, kaže, stečaj, dokapitalizacija ili prodaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.