Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grbin " Raspušten zagrebački SDP"

09.06.2021.

11:26

Autor: Boris Bogić/Hina

Photo: Davorin Visnjić/PIXSELL

Photo: Davorin Visnjić/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izvijestio je o odlukama s jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke, istaknuvši kako će većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini sigurno biti oformljena, dok se organizacija u Zagrebu raspušta kako SDP ne bi bio "servis za zapošljavanje"

Predsjedništvo SDP-a je na sinoćnoj sjednici raspravljalo o dvije stvari - o raspuštanju zagrebačke organizacije te o tijeku pregovora oko formiranja skupštinske većine u Zagrebu.

- Ono što sa sigurnošću mogu reći je da će 17. lipnja, kada je sazvana konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, većina biti oformljena. Mi u SDP-u to smatramo svojom obvezom prema Zagrepčankama i Zagrepčanima jer znamo da nakon godina loše vlasti, Zagreb zaslužuje bolje - rekao je Grbin.

Nije mogao reći u kojem će to obliku biti zato što je to još uvijek predmet pregovora koji, ističe, teku dobro.
- Kada budu gotovi, mi iz SDP-a i Možemo! ćemo obavijesti javnost što smo dogovorili. Ono što oko toga smatram ključnim je da će SDP sudjelovati u promjenama u Zagrebu, jedino što još ostaje dogovoriti je oblik na koji način - dodao je.

Druga tema o kojoj su raspravljali su unutarstranački odnosi i funkcioniranje organizacija.
- Raspravljali smo o brojnim stvarima koje smo vidjeli i koje nisu dobro funkcionirale u vrijeme lokalnih izbora. Morali smo donijeti određene odluke, najvažnija od kojih je raspuštanje organizacije SDP-a u Zagrebu - rekao je Grbin.

Podsjetio je da su prije nekoliko mjeseci donijeli odluku o raspuštanju tijela te gradske organizacije te istaknuo kako ta odluka ipak nije bila dovoljna za zaustavi neke loše procese koji se događaju i da osigura da zagrebačka organizacija funkcionira kako bi trebala, odnosno da bude koncentrirana na probleme građana.

- U Gradu Zagrebu SDP ima izuzetno puno dobrih članova i članica. Ova odluka se ne odnosi na njih, nego na probleme u funkcioniranju s kojima se gradska organizacija nosi dugi niz godina. Ona se odnosi na one koji su SDP počeli smatrati servisom za zapošljavanje, koji su ga htjeli koristiti isključivo za vlastiti probitak - rekao je Grbin, poručivši da to SDP nije i neće biti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.