Hrvatski radio

Radio Sljeme

Grijanje poskupljuje, ali koliko - ne zna se

07.06.2022.

09:24

Autor: AKK, Radio Sljeme

Koliko poskupljuje grijanje?

Koliko poskupljuje grijanje?

Foto: Armin Durgut / Pixsell

U valu poskupljenja, neće nas zaobići niti poskupljenje grijanja. Taj će nas cunami zapljusnuti najesen, ali koliko - HEP još uvijek nije definirao.

HEP Toplinarstvo opskrbljuje toplinskom energijom više od 123000 kućanstava u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Od toga 99000 u Zagrebu, u kojem je prosječan račun za stan od 60 kvadrata lani iznosio 304,69 kuna, odnosno godišnje 3.656,29 kuna.


Na naš upit koliko će skuplju toplinsku energiju Zagrepčani plaćati od jeseni, odgovor iz HEP-a glasi:


- U ovom se trenutku pripremaju podloge za podnošenje zahtjeva Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji (HERA-i) za utvrđivanje iznosa tarifnih stavki za proizvodnju i za distribuciju toplinske energije. 


Tarifne stavke se utvrđuju na temelju metodologija koje je donijela HERA. Stoga će visina promjene krajnjih cijena za kupce biti poznata tek nakon što HERA donese odluke o novim tarifnim stavkama. 


Napominjemo da je ove godine u više drugih gradova u Hrvatskoj u kojima ne posluje HEP Toplinarstvo, zbog drastičnog povećanja ulaznih troškova poslovanja već došlo do osjetnog poskupljenja toplinske energije.-


 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici