Hrvatski radio

Radio Sljeme

"HDZ dogovorio kandidata za gradonačelnika Zagreba, boljeg od Vanđelića"

08.02.2021.

19:22

Autor: Mario Mihaljević

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je u četvrtak da je na inicijativu zagrebačkog HDZ-a dogovoreno tko će biti kandidat te stranke za gradonačelnika Zagreba, a iako nije rekao o kome se radi, tvrdi da je “bolji izbor od Vanđelića”.

-Bit će sigurno član HDZ-a, i to kandidat koji je jako dobar i za kojeg mislim da može ostvariti sjajan rezultat, i sigurno biti u igri da bude novi gradonačelnik. Mislim da je to na kraju i bolji izbor nego ovo što smo razgovarali s gospodinom Vanđelićem"-, kazao je Plenković nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

No, Plenković nije želio otkriti o kome se radi, istaknuvši da će javnost biti upoznata s kandidatom nakon što odluku o kandidatu donese zagrebački HDZ, s obzirom na to da je kandidat predložen na njihovu inicijativu.

Upitan zašto će novi kandidat biti bolji izbor od privremenog ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića, koji je odbio HDZ-ovu ponudu da bude njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, Plenković je odgovorio da se radi o kandidatu "koji ide s motivacijom i ozbiljnim pristupom da pobjedi". 

Kazao je da će sve što je bitno za lokalne izbore, biti definirano u narednih tjedan dana do kada će HDZ definirati cijelu postavu kandidata u svim gradovima i županijama. 

Ustvrdio je da su kandidati dogovoreni u većini županijskih organizacija, uključujući i Zagreb, a da su otvoreni razgovori u još tri županijske organizacije. 

Upitan hoće li Vanđelić ostati ravnatelj Fonda za obnovu, Plenković jer ustvrdio kako je Vanđelić sam najavio da će biti privremeni i dodao da “ako je netko privremeni, znači da će potrajati neko vrijeme”.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.