Hrvatski radio

Radio Sljeme

"HDZ me nije prevario, nije bilo upitno da ostajemo s HDZ-om"

06.02.2020.

12:08

Autor: Mario Mihaljević

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je da ga HDZ, koji je podnio amandmane na izmjene GUP-a i time odužio proces njegova donošenja, nije prevario, te je ustvrdio kako nikada nije bilo upitno da njegova stranka ostaje s HDZ-om u Zagrebu i na nacionalnoj razini.

-Osim dragog Boga, ja se nikoga ne bojim-, rekao je Bandić na pitanje novinara zašto se boji vlastitih građana jer je danas u Gradsku skupštinu ušao sa zaštitarima.

Naime, Bandića su na ulazu u Gradsku skupštinu dočekali glasni prosvjednici protiv izmjena GUP-a, koji su mu kad je ulazio u zgradu Gradske skupštine na sjednicu na čijem je dnevnom redu i točka o GUP-u, uzvikivali "Lopove".
Na pitanje kako tumači HDZ-ove amandmane na izmjene GUP-a, koji su predloženi u zadnji tren, uoči sjednice Gradske skupštine odgovorio je da će, ako su predloženi u skladu s procedurom i zakonom, biti podržani, i to ne samo HDZ-ovi, nego ih svi mogu predložiti. 

Ustvrdio je kako njega ne zanima čiji su amandmani, jer će amandmane uputiti i Klub gradskih zastupnika njegove Stranke rada i solidarnosti. 

-Svaki amandman ćemo prihvatiti koji je sukladan predloženoj proceduri i pozitivnim zakonskim propisima, koji aktivira određenu građansku plohu sukladno propisima u gradu, da se digne dizalica, otvori investicija i zaposli radni čovjek. To je ono takozvano pogodovanje investitorima-, poručio je. 

Upitan zamjera li HDZ-u što predlaže amandmane na GUP, odgovorio je: "Zašto bi im zamjerio" i ustvrdio kako ga HDZ nije prevario, iako podnošenje amandmana odužuje proces donošenja GUP-a. 

-Mene nitko nije prevario. GUP će biti usvojen sukladno zakonu, poručio je. Bandić tvrdi da nikada nije bilo upitno da on i njegova stranka ostaju s HDZ-om u Zagrebu i na nacionalnoj razini. Pa nije bilo upitno nikada s naše strane da surađujemo s HDZ-om u Zagrebu i u Hrvatskoj, da ono što pozitivno radimo u Zagrebu bude od interesa i za građane Hrvatske-.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.