Hrvatski radio

Radio Sljeme

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba još uvijek nepoznat

07.02.2017.

21:22

Autor: Magdalena Pongrac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na večerašnjoj sjednici Predsjedništva i Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a razgovaralo se o lokalnim izborima, a ime kandidata za gradonačelnika Zagreba trebalo bi biti poznato uskoro. A nakon što se dio članova požalio predsjedniku stranke i Vlade Andreju Plenkoviću, napetosti u stranci su smirene.

Gradski odbor HDZ-a sastao se danas kako bi se ponovno razgovaralo o izboru kandidata za gradonačelnika Zagreba i strategiji za predstojeće lokalne izbore. Međutim, još uvijek nisu otkrili tko će biti njihov kandidat za prvog čovjeka Grada. Odluku o kandidatu odlučili su odgoditi dok o tome ne rasprave središnjica i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Sastanku je prisustvovao glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, a predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, čini se, nije zabrinut špekulacijama da je izgubio povjerenje najbližih suradnika nakon što se deset predsjednika područnih odbora Plenkoviću pismeno požalilo na manjkav rad Gradskog HDZ-a. Učvrstili smo pozicije, idemo u potpunu mobilizaciju, za određeni broj dana ćete čuti tko je kandidat. Gradska organizacije je konsolidirana potpuno, nikad jača, nikad veća povijesna šansa u zadnjih 16 godina nego danas da ostvarimo odličan rezultat na području grada Zagreba! Vjerujte, imat ćemo najboljeg kandidata, idemo sigurno na pobjedu!, naglasio je Mikulić.

A na pitanje je li pismo koje su predsjednici gradskih ogranaka uputili šefu stranke Andriji Plenkoviću ostavilo traga na odnosima unutar gradske organizacije spremno je odgovorio Jandroković. Ako je i bilo napetosti, one su smirene, vrlo razložna je bila rasprava. Ljudi shvaćaju da je zajedništvo temeljni preduvjet za dobru kampanju, za izvrstan izborni rezultat. Mislim da više neće biti nikakvih disonantnih tonova, izjavio je Jandroković.

S obzirom da se iz njihovih riječi može iščitati da im samopouzdanja oko izbora kandidata ne manjka, ostaje jedino pitanje - što se čeka?

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.