Hrvatski radio

Radio Sljeme

HDZ-u i SDP-u po četiri eurozastupnika, Bandićeva stranka bez zastupnika

27.05.2019.

12:27

Autor: Davor Šalat

Marko Prpić/PIXSELL

Marko Prpić/PIXSELL

Foto: - / -

Na izborima za Europski parlament HDZ je osvojio 4 mandata, kao i SDP. Na trećem i četvrtom mjestu su suverenisti te lista Mislava Kolakušića s po jednim mandatom. Po jedan mandat osvojili su i Živi zid i Amsterdamska koalicija. A lista stranke Rada i solidarnosti dobila je samo 1,97 posto glasoa.

- Stranka koja ima četiri godine, koja je u te četiri godine pobijedila u glavnom gradu i ima gradonačelnika, relativni je pobjednik u drugom parlamentu Hrvatske, u Gradskoj skupštini, ne može biti zadovoljna s rezultatima za europarlamentarne izbore. Nakon svih pristiglih rezultata i analize u stranci ćemo podvući crtu tko će sve snositi posljedice. Sigurno to nisu sugrađani što nisu izišli - sedamdeset posto, nego je kriva stranačka infrastruktura koja nije odradila svoj posao, ali o tome ćemo u stranci. Rekao sam da nisam zadovoljan, a čestitam onima koji su ušli u Europski parlament, zaključio je predsjednik stranke Rada i solidarnosti Milan Bandić.        

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.