Hrvatski radio

Radio Sljeme

HEP - Toplinarstvo: Završava sezona grijanja

06.05.2022.

12:08

Autor: AKK, Radio Sljeme

Od ponedjeljka prestaje sezona grijanja

Od ponedjeljka prestaje sezona grijanja

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Za 130 000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću od ponedjeljka, 9. svibnja 2022. prestaje sezona grijanja - objavilo je HEP Toplinarstvo.

Iz HEP-a poručuju: 


- Za podešavanje automatske regulacije u svim toplinskim podstanicama potreban je određeni vremenski period, a nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje s radovima na toplinskim sustavima. S ciljem povećanja sigurnosti i pouzdanosti isporuke toplinske energije, HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provesti revitalizaciju približno 30 km postojeće vrelovodne trase te izgradnju oko 4 km nove trase.


Krajnji kupci u razdoblju izvan ogrjevne sezone, odnosno do početka rujna 2022., imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima. Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije.


Ogrjevna sezona 2022./2023. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2022. - 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici