Hrvatski radio

Radio Sljeme

Herman: Nismo upozoravali na dug školama jer se ravnatelji nisu žalili

28.10.2021.

13:04

Autor: Magdalena Pongrac/Hina

Tomislav Miletic/Pixsell

Tomislav Miletic/Pixsell

Foto: - / -

Potpredsjednik Zagrebačke skupštine Mislav Herman iz HDZ-a, uspoređujući stanje gradskog duga prema školama i vrtićima sada i na kraju mandata prošle gradske vlasti, rekao je da tada HDZ nije upozoravao na probleme jer se na njih ravnatelji nisu žalili.

- Na što smo trebali upozoravati kada nije bilo ovakvih natpisa u svibnju i ako se ravnatelji na to nisu žalili? - upitao je Herman na konferenciji za medije u stanci sjednice Gradske skupštine.

Novinare je zanimao njegov komentar na informacije iz Gradske uprave koja se zbog neplaćenih troškova škola našla na meti oštrih HDZ-ovih kritika, jer je zatečeno stanje s neplaćenim troškovima na dan 31. svibnja bilo daleko gore nego što je sada te zašto tada o tome nisu upozoravali i nisu kritizirali takvo upravljanje. 

- Ovako nije bilo nikada. U prošlom sazivu Gradske skupštine i u prethodnom gradonačelničkom mandatu ne sjećam se da je ovakvih natpisa bilo u novinama. Prema tome, takvi problemi nisu postojali - zaključio je Herman.

Prema usporedbi troškova, na dan 31. svibnja Zagreb je imao imao pet ili šest mjeseci kašnjenja plaćanja prema školama, dok je iz jučerašnjih podataka vidljivo da su trenutno podmireni troškovi zaključno s lipnjem, čime je smanjeno kašnjenje u plaćanju troškovima.

A Herman je uputio apel gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, ali i medijima za koje je rekao da su "i oni možda prevareni" - da prestanu tražiti opravdanja za nesposobnost gradonačelnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.