Hrvatski radio

Radio Sljeme

HNS za rezanje naknada zastupnicima

16.12.2013.

10:37

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Konkretne uštede u gradskom proračunu, gradski HNS bi ostvario smanjenjem naknada svim zastupnicima za 50 %. Očekuju da i ostali zastupnici podrže njihovu ideju kojom bi uštedjeli 2 milijuna kuna.

HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak uputio je u proceduru prijedlog izmjena Odluke o naknadama gradskim zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i članovima njezinih radnih tijela kojim se traži smanjenje naknada gradskim zastupnicima za 50% dosadašnjeg iznosa. U HNS-u kažu da time žele pokazati da gradski zastupnici shvaćaju svu složenost gospodarskog okruženja u kojem se nalazimo.

U svom priopćenju HNS obrazlaže da gradski zastupnici primaju mjesečnu naknadu za rad u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, te naknadu za rad u radnim tijelima i stručnim radnim skupinama ukoliko tijekom mjeseca imaju sastanke radnih tijela. Uspoređujući podatke iz 2010. godine, kada je za naknade gradskih zastupnika isplaćeno više od 4 milijuna kuna, smatraju da se vrlo lako, rezanjem tog iznosa na pola, može uštedjeti 2 milijuna kuna.

Takva odluka bi se po HNS-u trebala početi primjenjivati od 01.01.2014., a vrijedila bi najmanje godinu dana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.