Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hoće li Cvjetni ostati bez cvijeća?

23.11.2016.

13:11

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što se pronašlo prostora za novu ugostiteljsku terasu, na Cvjetnom je trgu ponestalo prostora za cvjećare. Naime, komunalni redari cvjećarima su naredili uklanjanje cvjetnih aranžmana koji se nalaze izvan kioska. Ne može se nepoštovati odluke Gradske skupštine, ističe gradonačelnik Bandić.

Ne može se zapriječiti prolaz ljudima ne za vrijeme Adventa, nego inače i ne može se nepoštivati odluke Gradske skupštine, ističe gradonačelnik Milan Bandić u Našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu. Gradska skupština i gradonačelnik su donijeli odluku o gabaritima kućica i ne mogu se kršiti te odluke. Može se malo zažmiriti ljudima, da uzmu jedan ili dva reda oko kućice, ali ne mogu biti četiri ili pet redova, da ljudi ne mogu prolaziti.

Nezadovoljni stanovnici Britanskoga trga najavili su prosvjed u subotu zato što se dvadesetak potrebnih parkirališnih mjesta miče s trga. Osim toga nezadovoljni su i jer se radovi izvode bez natječaja. Na njihove pritužbe gradonačelnik je odgovorio da će se naći ta rezervna mjesta u parku sjevernije od Nazorove, odnosno od djela budućeg parka koji se radi na Iličkom placu. Dobio sam otvoreno pismo Komore arhitekata. Na otvoreno pismo sam zamolio da se pozove kolege u komori i u Društvu arhitekata i da se napravi revizija natječaja o kojima je riječ.

Radovi u Gajevoj ulici bit će gotovi za dva tjedna, a iako je u toj ulici bilo u planu postavljanje prvih ukopanih spremnika za otpad oni se ipak nisu postavili, rekao je gradonačelnik. Pokušali smo ih postaviti, ali nismo mogli zbog instalacija na minis 60 cm i kablova na relaciji sjever - jug, istok - zapad, pa smo zato odustali. Inače gdje god budemo to mogli, u Donjem i Gornjem gradu, to ćemo napraviti, gdje god nam infrastruktura to bude dozvoljavala.

Gradonačelnik je dodao kako se već sada traže mjesta u centru grada koja odgovaraju za postavljanje ukopanih spremnika za otpad.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.