Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hoće li gradski HDZ podržati proračun?

30.11.2015.

10:33

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine zagrebački će zastupnici u prvom čitanju raspravljati o prijedlogu proračuna za sljedeću godinu u iznosu od 6 milijardi i 850 milijuna kn. O njegovom prihvaćanju raspravljat će se pak 22. prosinca.

A hoće li prijedlog proračuna prihvatiti gradski HDZ, našem kolegi Ivanu Hlupiću pojasnio je potpredsjednik Skupštine i šef gradskog HDZ-a Andrija Mikulić: Hrvatska demokratska zajednica u Zagrebu, sve ono što dolazi s bilo koje strane kao prijedlog, a u interesu je Zagrepčana, podržava, a ono što nije, ne podržavamo. Dakle sutra je prvo čitanje, pa još imate vremena između prvog i drugog čitanja za eventualne amandmane. Dakle mi želimo da se isprave neke nepravde koje su ovoga trena u proračunu.

Na novinarsko pitanje kolege Ivana Hlupića, ako će mandati gradonačelnika Bandića biti potrebni za sastavljanje nove Vlade, hoćete li u 2016. u Zagrebu HDZ postati partner gradonačelnikovoj Nezavisnoj listi? Mikulić odgovara: Pa gledajte to su hipotetska pitanja, a opće je poznato da na hipotetska pitanja mi jednostavno ne odgovoaramo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.