Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hoće li Zagreb obraniti titulu najboljeg Adventa u Europi?

03.11.2016.

13:43

Autor: Boris Bogić/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prošle je godine zagrebački Advent proglašen najboljim u Europi prema anketi koju je napravio portal "European Best Destinations". Ove godine Turistička zajednica grada Zagreba priprema brojne novosti, a u cijeli projekt uloženo je gotovo 5 500 000 kuna.

"Ove godine pokušat ćemo obraniti naslov najbolje europske adventske destinacije te smo uz pomoć brojnih partnera i privatnog i javnog sektora priredili uz postojeće i nove sadržaje.", naglasila je direktorica Martina Biennenfeld.

Program ovogodišnjeg Adventa kao i dosadašnjih godina uključuje Božićnu bajku na Trgu bana Jelačića, Advent na Europskom trgu i u parku Zrinjevac, Ledeni park s klizalištem na Tomislavovom trgu, Fuliranje u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici, dok je novost Advent na Gornjem Gradu sa otvorenim dvorištima poznatih palača te u Galeriji Klovićevi dvori i na Štrosu.

Novost je i Advent u Novom Zagrebu, odnosno Ledena bajka Djeda Mraza na Zagrebačkom velesajmu i pred Muzejem suvremene umjetnosti, a novi su programi i u tzv. Design Districtu od Iblerovog do Kvaternikovog trga te Advent u tunelu Grič.

Sve će biti popraćeno bogatom ponudom pića i hrane na ulicama, Božićnim sajmom sa starinskom i tradicionalnom te modernom blagdanskom ponudom, ali i promotivnim kampanjama na domaćem, regionalnom i europskim tržištima, a pogotovo njemačkom, talijanskom, britanskom, francuskom te dodatno u Japanu i Koreji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.