Hrvatski radio

Radio Sljeme

Holding reagirao nakon optužbi da razdvojeni otpad ide u isti kamion

03.04.2018.

13:03

Autor: Margareta Jozinović

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon što je na društvenim mrežama objavljena snimka na kojoj se vidi kako djelatnici Čistoće iz zelenog otoka u Kranjčevićevoj ulici otpad iz žutog i plavog kontejnera - dakle onog za plastiku i papir - utovaruju u isti kamion, jutros su reagirali iz Zagrebačkog Holdinga.

Glasnogovornica Senka Knežević istaknula je da, iako su kontejneri bili različitih boja, u njima se nalazila samo jedna vrsta otpada. Dodala je da će Holding razmotriti sve pravne elemente vezane uz ovaj događaj, kao i objavu spomenute snimke, te poduzeti pravne radnje u zaštitu svojih interesa.

Nije točno da Čistoća različite vrste otpada odvozi u istom kamionu. Ovdje se radi o dvije identične vrste otpada i nije došlo do nikakve pogreške. Pražnjene su plastika i metal i nije došlo do miješanja otpada. Žao mi je što nismo kompletnu situaciju objasnili jučer. Odgovorni za ovo će snositi posljedice, objasnila je Knežević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.