Hrvatski radio

Radio Sljeme

Holy osnovala ORAH

29.10.2013.

17:20

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Održivi razvoj Hrvatske - Orah, 143. je stranka na hrvatskoj političkoj sceni, a Mirela Holy potrudila se da uvjeri javnost kako je na političkoj sceni moguć preokret.

Naime, Holy je na predstavljanje Oraha došla u bijelom, za nju prilično neuobičajenom izdanju. Promjenom možda želi sugerirati da je spremna na obrate u političkim odnosima, a najavila je kako će do parlamentarnih izbora njezina stranka postati treća po snazi u zemlji.

'Treba li Hrvatskoj još jedna politička stranka. Vjerojatno ne, ali joj treba Orah jer Hrvatska može biti drugačija. Orah će raditi u javnom interesu i biti će drugačija stranka jer smo mi drugačiji političari. Orah nudi zdravu politiku', poručila je Holy.

Program stranke bazira se na tri stupa - socijalno pravnom, okolišnom i ekonomskom. Do sada je stranci pristupilo 208 članova. Predsjednicini najbliži suradnici su stručnjak za energetiku Davor Škrlec, koji je zajedno s njom 'izletio' iz Ministarstva zaštite okoliša zbog tadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, zatim zagrebačka odvjetnica Božana Zadro, te politolog, sociolog i polonist Vladimir Lay, ujedno i predsjednik Središnjeg programskog foruma stranke. Visoku dužnost u novoj stranci imat će i Vjeran Piršić, ekološki aktivist i predsjednik udruge Eko Kvarner. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.