Hrvatski radio

Radio Sljeme

Horvat i Tomašević: ubrzanje obnove Zagreba boljom suradnjom države i Grada

10.06.2021.

14:28

Autor: Davor Šalat

Marko Prpić/PIXSELL

Marko Prpić/PIXSELL

Foto: - / -

Obnova Zagreba trebala bi se ubrzati boljom suradnjom države i grada, a osobit je problem legalizacija oštećenih objekata i imovinsko-pravni odnosi, rekli su ministar Darko Horvat i gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon što se gradonačelnik u Banskim dvorima sastao s premijerom Plenkovićem.

- Mi imamo namjeru ubrzati proces legalizacije, imamo namjeru ubrzati proces imovinsko-pravnih odnosa i imamo namjeru ovih 800 zaključaka koji su upućeni prema javnopravnim tijelima što prije pretvoriti u odluke kako bismo ovu brojku od 30 u ovom trenutku izrađenih odluka, gdje smo pribavili i suglasnosti vlasnika, mogli pretvoriti u uklonjeni objekt i na tom mjestu isprojektirati zamjensku obiteljsku kuću - istaknuo je ministar Horvat. 

- Naravno da nitko ne može biti zadovoljan dinamikom, međutim, očekujem stvarno jednu novu eru u suradnji Grada Zagreba i države. Mi ćemo doista biti pravi partner u tom smislu. Vjerujem doista da će se sada dinamika obnove - i što se tiče privatnih i što se tiče javnih zgrada - puno ubrzati - zaključio je gradonačelnik Tomašević.      

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.