Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hostel Arena ne udovoljava epidemiološkim uvjetima za karantenu

21.04.2020.

10:08

Autor: Mario Mihaljević

Borna Filic/PIXSELL Ilustracija

Borna Filic/PIXSELL Ilustracija

Foto: - / -

Karantena za one koji trebaju biti u samoizolaciji nije se mogla iz gradskog Tomislavovog doma preseliti u Hostel Arenu, jer taj gradski hostel ne udovoljava epidemiološkim uvjetima, poručili su iz Ureda gradonačelnika.

Naglašavaju kako bi poduzimanje svih potrebnih epidemioloških mjera i dodatnih građevinskih zahvata u Hostelu Arena u svrhu karantene bilo financijski zahtjevno, a ne bi bilo u interesu djece koja prostor već koriste.

U tom je hostelu, naime, trenutno smješteno preko 100 djece sportaša, mladih Kineza različitih uzrasta koji od listopada prošle godine borave u Hrvatskoj.

-Prema navodima epidemiologa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', za osiguranje organizirane karantene u objektu potrebno je udovoljiti osnovnim uvjetima - odvojena soba i kupaonica s adekvatnom ventilacijom za svakog korisnika. Navedene uvjete objekt Hostel Arena ne zadovoljava-, istaknuli su u priopćenju iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.