Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatska pošta brža i preciznija u razradi i dostavi pošiljaka

08.12.2017.

16:08

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskoj pošti na Branimirovoj pušten je u rad jedan od šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka. Hrvatska pošta stare sustave za sortiranje pošiljaka zamijenila je sa šest bržih, stabilnijih i preciznijih strojeva u koje je uloženo 62 milijuna kuna.

Jedan se nalazi u Splitu, a drugi su u našem gradu i to su jedine dvije automatizirane sortirnice u Hrvatskoj. Razvojnom strategijom Pošta 2022 veliku važnost pridodaje unaprjeđenju temeljnog poslovanja, a ovim strojevima poboljšat će se proces razrade i dostave pošiljaka.

Ovim stojevima dobivamo preciznost, sigurnost i brzinu, rekao je predsjednik uprave Hrvatske pošte, Ivan Čulo te dodao kako je ovim strojevima poboljšana kvaliteta usluge za cijelo građanstvo, za svaki kutak Hrvatske

Ovim ulaganjem neće se povećati cijene poštanskih usluga. Hrvatska pošta obrađuje od milijun i pol do dva i pol milijuna pošiljaka tijekom užurbanijih dana. Brzinom od 230 000 pošiljaka na sat, sustavi za automatsko sortiranje pošiljaka osiguravaju pravovremenu dostavu na adrese korisnika.

Kapacitet četiri stroja je 230 000 pošiljaka na sat što je dvostruko brže nego što su radili stari, postojeći strojevi kojima smo raspolagali. To znači da ćemo pošiljke prema korisniku imati u roku od jednog do dva dana do odredišta, kazao je izvršni direktor sektora sortiranja, Ivica Šutalo.

Prije šest mjeseci započela je gradnja i velikog distribucijskog centra u Velikoj Gorici, a useljenje u novi centar očekuje se u prvom kvartalu 2019.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.