Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatska volontira 2022.

11.05.2022.

13:00

Autor: Radio Sljeme

Hrvatska volontira 2022.

Hrvatska volontira 2022.

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Manifestacija "Hrvatska volontira 2022." pod ovogodišnjim sloganom - Snaga volontiranja za otpornost i održivu budućnost, u našem je gradu počela u dvorištu IX. gimnazije gdje je održana i konferencija za medije na kojoj je najavljeno više od 250 volonterskih aktivnosti diljem Hrvatske.


Organizatori manifestacije Hrvatski centar za razvoj volonterstva u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske omogućit i ove godine pružaju priliku građanima, a posebno mladima, da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.


Ovogodišnjom kampanjom, organizatori žele podsjetiti koliko je angažman mladih važan u suočavanju s društvenim i prirodnim krizama te koliko zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize.


- Zapravo im tako stvaramo neke temelje kako mogu doprinijeti društvu jer kroz volontiranje vidimo koliko je malo potrebno da i sami možemo pomoći, naravno s mladima je to nekako najlakše, rekla nam je  izvršna direktorica volonterskog centra Zagreb Dunja Hafner. 


U sklopu manifestacije organizirane su brojne aktivnosti, čišćenje okoliša, podmorja i plaža, sadnja u urbanim vrtovima, likovne, plesne i radionice očuvanja folklorne baštine, pisanje razglednica starijim osobama, aktivnosti s ranjivim skupinama, prikupljanje potrepština za ugrožene građane, tečajevi jezika za izbjeglice samo su neke od njih.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.