Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatske šume: "Sječa stabala u Parku šume Tuškanac je regularna!"

07.12.2018.

14:54

Autor: Margareta Jozinović

HRT, Radio Sljeme

HRT, Radio Sljeme

Foto: - / -

Odbor za zaštitu okoliša Gradske skupštine Grada Zagreba jutros je, zbog učestalih građanskih dojava o sječi hrastovih stabala na Tuškancu, izašao na teren, na Jabukovac, kako bi provjerio istinitost tih pritužbi.

Predsjednik Odbora Nenad Matić tom prilikom je najavio tematsku sjednicu o gospodarenju šumama i njezinim resursima na području Zagreba. Tražit ćemo ubuduće i za Medvednicu i za sve druge šume u gradu i Skupština i Grad i javnost te da raspravimo o svim radovima koji će ići, a ne da to doznajemo temeljem dojava građana. Činjenica da vidimo golu Medvednicu i da viimo da je jedan dio površina tamo ogoljen, a ne znamo što će tamo biti ubuduće - hoće li biti novo klizište ili novi problem. Želimo od Hrvatskih šuma i Zrinjevca u održavanju zaštićenih područja da redovito sve obavještavaju.

Da se u ovom slučaju na Jabukovcu radi o regularnoj sječi potvrdila je glasnogovornica Hrvatskih Šuma, Ana Juričić Musa. U slučaju Park šume Tuškanac riječ je o redovitom gospodarenju šumama kako bi se pravovremeno spriječile ozbiljne posljedice po ljude i imovinu. Sva uklonjena stabla bila su suha, natrula i opasna po prolaznike.

Matić ističe kako su zvali i Zeleni odred koji je Gradskom Odboru za zaštitu okoliša odgovorio kako su svoj dio posla napravili podnjevši prijavu USKOK-u.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.