Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatski glazbeni zavod zbog obnove zatvorio svoja vrata

31.10.2021.

12:20

Autor: Krešimir Vešnik

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

U petak je u Hrvatskom glazbenom zavodu održan posljednji koncert. Zbog konstrukcijske, a onda i cjelovite obnove, Zavod će na nekoliko godina zatvoriti svoja vrata. No, neće se samo obnavljati već i nadograđivati.

- Neće Zavod više izgledati ovako kako je izgledao sada prije obnove jer ćemo izvući oslike koje smo našli na zidovima. Izgledat će kao jedna prekrasna zgrada u ovom starom sjaju, ali ćemo je i modernizirati. Iznad velike dvorane ćemo izgraditi još jednu dvoranu od 180 mjesta kao novi prostor - otkrila je predsjednica HGZ-a, Romana Matanovac Vučković.

Radovi bi se trebali dovršiti u roku od dvije godine, a do tada će se programi prebaciti u ostale dvorane u gradu - Jedan dio ciklusa će otići u dvoranu "Bersa" na Muzičkoj akademiji. Jedan dio će otići ili u Veliku ili u Malu dvoranu u Lisinski. Hrvatski barokni ansambl je sklopio aranžman s kazalištem "Kerempuh" pa su ove već tamo započeli sa svojim radom - rekla je Matanovac Vučković. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.