Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatski Leskovac dobio novu osnovnu školu

27.02.2019.

11:27

Autor: Magdalena Pongrac

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon 14 mjeseci radova vrijednih 55 milijuna kuna, otvorena je Osnovna škola Hrvatski Leskovac. Opremljena modernom tehnologijom i novom sportskom dvoranom, škola će raditi u jednoj smjeni, a može primiti 320 učenika.

Od ponedjeljka je s radom počela Osnovna škola Hrvatski Leskovac. Učenici koji su dosad išli u tamošnju područnu školu i školu u Brezovici, sada na raspolaganju imaju 14 učionica s kabinetima, knjižnicu s čitaonicom, blagovaonicu, sportsku dvoranu i igralište. Škola namijenjena za 320 učenika zasad ne radi punim kapacitetom no rasteretit će osnovne škole u okolici, rekla je ravnateljica Dubravka Ljubičić. Novost je i rad u jednoj smjeni - Ovoga trenutka škola kreće u rad s 200-tinjak učenika, ali se nadamo da ćemo već u novu školsku godinu krenuti punim kapacitetom. Opremljeni smo suvremenom didaktičkom opremom i tehnologijom, a imamo i modernu kuhinju koja će zadovoljiti sve potrebe učenika za toplim obrokom.

Osim Osnovne škole Leskovac, u izgradnji je još 5 škola, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić - Trenutno su u izgradnji osnovne škole Vidovec, Ivanja Reka, Središće, Glazbeno učilište Elly Bašić u Vlaškoj 87 i, isto tako, na Botićevu trgu se uređuje novi prostor za Hotelijersko-turističku školu. Također, gradimo tri nove školske dvorane u Osnovnoj školi Jabukovac, Granešini i Osnovnoj školi Tina Ujevića. U tijeku su i natječaji za izgradnju područne osnovne škole u Resniku, dogradnju i izgradnju nove školske dvorane u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog i Dobriše Cesarića.

Ovih dana, ističe Lovrić, trebao bi početi postupak javne nabave i za izgradnju 12. gimnazije u Dubravi te osnovne škole u Blatu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.