Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatski otočni proizvodi na Trgu bana Jelačića

01.03.2017.

14:02

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Manifestacija "Hrvatski otočni proizvodi" održava se do 12. ovog mjeseca na Trgu bana Jelačića. Projekt se tradicionalno predstavlja dva puta godišnje, a ove se godine mogu kupiti proizvodi 29 otočnih proizvođača.

Ponuda njihovih proizvoda uključuje vina, rakije, likere, sireve, slastice, med, džemove, maslinova ulja, kozmetičke proizvode i razne suvenire. U posljednjih 10 godina 249 proizvođača dobilo je oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda, odnosno 739 njihvoih proizvoda, istaknula je tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić. Postoji posebna komisija koja svake godine, po specifičnim kriterijima dodjeljuje nagradu Hrvatski otočni proizvod. Nakon toga se proizvodi provjeravaju, odnosno provjerava se pridržavaju li se proizvođači koji su prijašnjih godina dobili nagradu postignutih standarda i kvalitete.

Interes proizvođača za ovu manifestaciju je velik, a zbog kontrole kvalitete proizvoda velik je i interes i posjetitelja. I zato volite li otočne proizvode do 12. ožujka dođite na glavni gradski trg.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.