Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatski paraolimpijski odbor i Fondacija Kosaikai dogovorili suradnju

29.10.2018.

12:58

Autor: Čarles Gržinić

Zarko Basic/PIXSELL

Zarko Basic/PIXSELL

Foto: - / -

Posredstvom Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj, Hrvatski paraolimpijski odbor i Fondacija Kosaikai iz Tokia koja proizvodi ortopedska pomagala potpisali su ugovor o suradnji. Ugovor su potpisali predsjednik Ratko Kovačić i predsjednik Kosaikaia gos. Asai.

"Zahvaljujući pomoći Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj, ja kao predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora imati ću priliku vidjeti što novoga donosi tvrtka koja je po proizvodnji ortopedskih pomagala vodeća u Japanu. " Naglasio je Ratko Kovačić nakon potpisa ugovora i dobivenih ortopedskih pomagala koje za treninge i natjecanje koriste atletičari. 

Nastavak planiranih aktivnosti bit će večeras kada će se tvrtka Kosaikai  svoja tehnološka dostignuća u proizvodnji pomagala predstaviti predstavnicima 11 tvrtki iz Hrvatske.

Prvi, pozitivni rezultati trebali bi se vidjeti već na Paraolimpijskim igrama u Japanu koje će se održati 2020. Kako je na potpisivanju ugovora istaknuo Keji Takiguchi veleposlanik Japana u RH razvijanjem još jednopg oblika suradnje uspješno se obilježava i 25. -ta obljetnica diplomatskih odnosa Hrvatske i Japana.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.