Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatski šahisti osvojili 4. mjesto na Europskom prvenstvu na Kreti

08.11.2017.

12:34

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ivan Šarić, Marin Bosiočić , Hrvoje Stević, Alojzije Janković , Saša Martinović s izbornikom Zdenkom Kožuljem na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Grčkoj osvojili su povijesno četvrto mjesto. Pojedinačno zlato nastupajući na drugoj ploči osvojio je Marin Bosiočić.

Dva sedma mjesta koja su osvojena na Europskim prvenstvima u prošlom stoljeću u Puli i Debrecinu od danas su prošlost. Kreta je potvrdila i pojedinačnu kvalitetu Marina Bosiočića koji je do zlata došao na 2- goj ploči nakon 5 pobjeda, 2 remija i tek jednim porazom.

Izbornik Zdenko Kožulj na Kretu je odveo perspektivnu ekipu koja je tijekom 12 dana turnira svima pokazala da vrijedi više od pozicije 14 - tog nositelja. Pet pobjeda u pet dana na Europskom prvenstvu i kod tradicionalno velikih reprezntacija izazvali su respekt i čestitke. 

Od prvog do zadnjeg kola zaključio jhe Zdenko Kožulj a nakon puno teških mečeva hrvatska reprezntacija pokazala je pobjednički mentalitet koji treba sačuvati i razvijati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.