Hrvatski radio

Radio Sljeme

Hrvatski tekwando pokorio konkurenciju na Cipru

07.11.2017.

14:47

Autor: Čarles Gržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvrstan nastup Hrvatske juniorske tekwando reprezentacije na Europskom prvenstvu u Cipru te najava skorog 23. Croacia Opena bili su teme konferencije za novinare u Domu sportova. O uspjesima i budućim izazovima uz predsjednika saveza Antu Nobila govorile su i Ana Taslek i Nika Klepac.

I na dalakom Cipru još se jedanput pokazalo da entuzijazam trenera i kvaliteta natjecatelja i u amaterskim uvjetima mogu dovesti do titula koje potvrđuju pojedinačnu i ekipnu kvalitetu - rekao je predsjednik Hrvatskog tekwando saveza Anto Nobilo
A donositeljicama titula to nije prvi europski uspjeh i titula. Ana Taslek iako tek na početku juniorske karijere, kući je donijela već drugo zlato i na tome ne misli stati. Splićanka sa zagrebačkom adresom Nika Klepac europsku konkurenciju pokorila je na oproštaju od juniorskog staža
i
Ali sportski život ne živi od uspomena. Već ovoga vikenda u Dvorani 2 Doma sportova održat će se 23. zagrebački Croatia Open na kojem će nastupiti 1019 natjecatelja, 297 ekipa iz 48 zemalja. Među njima , na 8 borilišta u kategorijama kadeta, juniora i seniora nastupit će i 400 hrvatskih predstavnika, od kojih se također očekuju pobjede i osvajanje medalja. Da u naš grad svi vole doći, potvrđuju i prijave s Malte , Madagaskara, Nigera. Prvi put svoje predstavnike imat će Japan. U subotu i nedjelju uz besplatan ulazak vrhunski tekwando donose, ulo se na kraju konferencije za novinare i nastupi osmorice osvajača olimpijskih medalja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.