Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Hrvatsko nacionalno blago" u srcu Zagreba

06.06.2016.

14:16

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Visia Croatice i Kuće hrvatskih proizvoda do 4. srpnja na Europskom trgu održava se manifestacija „Hrvatsko nacionalno blago“. Kroz mjesec dana brojni proizvođači i izlagači, Zagrepčanima i njihovim gostima predstaviti će ono najbolje što Hrvatska ima.

Riječ je o predstavljanju iznimno vrijednih različitosti izvorno hrvatskoga prirodnog, kulturno povijesnog, znanstvenog, sportskog i gospodarskog blaga. Svaki tjedan će se turistima, gostima i i građanima Zagreba predstavljati županije iz pojedinog područja. 

U posebno dizajniranim prezentacijskim paviljonima objedinit će se tradicija, sport, brojni uspješni domaći brendovi, mali i srednji proizvođači, inovatori i vizionari. Uz prezentacijske paviljone, posebno mjesto zauzima „Kuća hrvatskih proizvoda“ u kojoj će se moći kupiti proizvodi različitih domaćih proizvođača.

Uz manifestaciju koja se održava na otvorenom, paralelno će se održavati panel diskusije u Europskom domu. Svakog radnog dana od 10 do 12 sati održavati će se diskusije u kojima će kroz različite teme renomirani proizvođači, stručnjaci, znanstvenici i političari, pokušati iznjedriti rješenja za što bolje umrežavanje domaćih proizvođača, a samim tim i bolji plasman kvalitetnih hrvatskih proizvoda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.