Hrvatski radio

Radio Sljeme

HSLS: "Grad baca 6 milijuna kuna na neiskoristivo zemljište u Španskom"

01.03.2019.

12:00

Autor: Magdalena Pongrac

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Umjesto da izgradi bazen u Španskom, za što je 2 tisuće stanovnika Stenjevca potpisalo peticiju, gradonačelnik Milan Bandić kupuje neiskoristiva zemljišta od privatne tvrke Stan Špansko, upozorili su gradski HSLS-ovci, koji kažu da gradonačelnik proračunski novac baca u vjetar.

Prije 8 godina 2 tisuće stanovnika Stenjevca izjasnilo se da želi bazen u zapadnom dijelu grada. Odavno je gotov i idejni projekt za bazen koji bi trebao biti smješten na mjestu Karting centra u Španskom. No u realizaciju se nije krenulo. Zašto, objasnio je predsjednik gradskog HSLS-a Vladimir Andrić - Prije 15-ak dana na sjednici Vijeća Gradske četvrti Stenjevec dobili smo dopis od Gradske uprave da izgradnje bazena na Karting centru neće biti zbog velikih novčanih problema oko rješavanja dogovora u vezi isteka koncesije s koncesionarom koji je dosad polagao pravo na ovu površinu.

Sad, kad je koncesija istekla, tvrdi Andrić, koncesionar od Grada traži 4 milijuna kuna da iseli s tog područja. No gradonačelnik Milan Bandić, na zadnjoj sjednici Gradske skupštine, rekao je da Grad nema 4 milijuna kuna za rješavanje koncesije - To je na sudu i tu ja ne mogu ništa napraviti, ja ne mogu utjecati na sud. Ne mogu se nagađati kao na placu s Gredičakom ni obeštetiti njega, jer on traži neku basnoslovnu svotu 'love' koju ja ne mogu iz rukava izvaditi. To nije moje, to nije moj Grad!

Kako je moguće, pita se gradski zastupnik Darko Klasić, da Grad nema 4 milijuna kuna za bazen dok za 6 milijuna kuna kupuje neiskoristivo zemljište uz potok Vrapčak? - Kao što znate, na 28. točki dnevnog reda prošle sjednice Gradske skupštine, donesena je odluka da se od tvrtke Stan Špansko d.o.o. omogući otkup pojedinih koje su njima ostali mrtvi kapital nakon izgradnje stambenih zgrada. Grad Zagreb je za to iznašao 6.295.000 kuna, koje su se očito mogle negdje daleko bolje upotrijebiti.

Iako je Vijeće Gradske četvrti Stenjevec, kao i tri skupštinska Odbora, dalo negativno mišljenje o otkupu spomenutih parcela od tvrtke Stan Špansko, većina u Gradskoj skupštini odluku je ipak prihvatila. Kako se sada čini, zapadni dio grada, čiji stanovnici na raspologanja imaju samo bazen na Trgu Krešimira Ćosića, na novi će bazen još pričekati.

Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.