Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:40 / 14.03.2022.

Autor: krešimir vešnik

HSLS: "Grad je talac aktivističke politike!"

Kristijan Jelić, Darko Klasić

Kristijan Jelić, Darko Klasić

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

"Zagreb je talac aktivističke politike", ističu iz gradskog HSLS-a. Ona je, kažu, zaustavila razvoj i održavanje grada pa je realizirano tek 60 posto lanjskih malih komunalnih akcija. 

U Gradskoj četvrti Stenjevec, na području Donje Kustošije, građane, među ostalim, muče dva problema, ističe gradski zastupnik HSLS-a, Kristijan Jelić - Glavni zahtjev naših stanovnika je produžetak Tomislavove ulice. Svi smo svjesni u gradu Zagrebu, između Zagrebačke i Škorpikove ulice ne postoji niti jedan prohodniji pravac u većem profilu. To je i davni projekt u Zagrebu: povezivanje Tomislavove s Kožinčevim putem pa dalje spoj na Samoborsku cestu.


Drugi problem je povećanje sigurnosti prometa u blizini tamošnje škole i vrtića -  Stanovnici su već u više navrata tražili označavanje ulice sa pješačkim prijelazima i ugradnja dva uspornika ispred Osnovne škole Otona Ivekovića i Dječjeg vrtića Kustošija. To se nije dogodilo. Obilježene su sve pokrajnje ulice - rekao je gradski zastupnik.


A ove probleme, iz HSLS-a povezuju s malim komunalnim ackijama za prošlu godinu koje su, kažu, realizirane maksimalno 60 posto - Ovom aktivističkom politikom se u gradu koči daljnji razvoj te održavanje i uređenje našeg grada. Male komunalne akcije su većinom usmjerene u održavanje zelenih i javnih površina, poboljšanje prometne infrastrukture... - zaključio je Jelić.