Hrvatski radio

Radio Sljeme

HSLS: "Ima li Grad plan rada?"

28.03.2022.

14:25

Autor: Krešimir Vešnik

Kristijan Jelić, Darko Klasić

Kristijan Jelić, Darko Klasić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

"Najprije transparentna sistematizacija radnih mjesta, a tek onda reorganizacija Zagrebačkog holdinga", poručuju iz gradskog HSLS -a osvrnuvši se na sutrašnji prosvjed nekih radnika te gradske megatvrtke. Sve je drugo, kažu, loše politikanstvo i nedopuštena improvizacija. 

Ima li Grad plan rada ili se Zagrebom upravlja stihijski?, pitaju se iz gradskog HSLS-a - Prije 6 mjeseci, na prijedlog Tomislava Tomaševića i Gradske uprave, Zagrebački holding se i proširio s novom podružnicom AGM, da bi sada proglasio se višak zaposlenih u Holdingu - rekao je predsjednik ogranka Darko Klasić. Smatra da Holding ima više zaposlenih nego što je potrebno - Pitanje na kojim radnim mjestima. Mislim da je prvo upitno kako se odredio višak tih ljudi, zašto se nije napravila sistematizacija i da nisu jasno vidljivi kriteriji po kojima je tko višak u Holdingu.  


Problemi su, kažu, i u Čistoći. Izvještaj o njezinom radu u prošloj godini bit će na stolu gradskih zastupnika na skupštinskoj sjednici ovaj tjedan - Bez obzira na to što se ne radi o financijskom izvješću, vidljivo je da će opet gubici Čistoće biti više od 100 milijuna kuna. S druge strane, dobivamo pritužbe od sugrađana da se ispostavljaju računi za kante za odlaganje komunalnog otpada od 120 litara, a ti isti građani su zadužili kante od 80 litara - istaknuo je Kristijan Jelić. 


Gradom se opet upravlja netransparentno i nestručno čiju će cijenu na kraju morati platiti, zaključuju HSLS-ovci, svi Zagrepčani.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.