Hrvatski radio

Radio Sljeme

HSLS "Od subote umjesto rješenja očekuje nas kaos!"

28.09.2022.

12:03

Autor: Radio Sljeme

HSLS

HSLS

Foto: Antonio Jakus / PIXSELL

Novi model prikupljanja otpada očito još uvijek nije spreman a uvođenje pješačkih zona bez temeljite pripreme samo su propali eksperimenti ove Gradske uprave, upozorili su jutros iz zagrebačkog HSLS-a

-   Valjda je i vrapcima na grani jasno da Zagreb nije spreman za novi sustav prikupljanja komunalnog otpada koji bi se trebao primjenjivati od subote, upozorio je gradski zastupnik HSLS-a Kristijan Jelić te podsjetio da je još u veljači donesena odluka o primjeni novog modela prikupljanja komunalnog otpada sa početkom primjene od 01. srpnja, pa je prolongirana na 01. listopada, da bi sada nakon punih sedam mjeseci "mudrovanja" bili na početku priče !? 


- "Profesor Baltazar" je mislio i mislio, te na kraju smislio da se vrećice ostavljaju navečer ispred haustora, tvrdi Jelić.


Od predviđenih 150 podzemnih spremnika imamo čak jedan spreman, a o izgradnji na stotine "bokseva" po ostalim kvartovima u Gradu da ne pričamo! Bojimo se da nas od subote umjesto rješenja očekuje kaos u zbrinjavanju otpada, upozorava Jelić. 


A prometni kolapsi i gužve u gradu postali su još gori nakon pretvaranja Stare Vlaške u pješačku zonu, rekao je čelnik stranke Darko Klasić te upozorio i na druge, kako je rekao "eksperimente" ove gradske uprave koji zakorčavaju život Zagrepčanima.


- Najprije pješačkom zonom u Staroj Vlaškoj, koja je uzrokovala prometni kolaps i noćnu moru u prometu stanovnika Podsljemena te Gornjeg grada i Medveščaka, potom prometnim „čepovima“ zbog biciklističke staze na prilazu Gjure Deželića pa sveopćom blokadom prometa na početku školske godine u centru grada zbog kašnjenja ljetnih radova.


 Zatim lošom prometnom regulacijom na početku radova na Aleji Bologne, koja je isto uzrokovala prometne gužve, a sada i uz najbolju namjeru rekonstrukcije Jadranskog mosta gradska uprava je prometnom politikom ponovno uspjela stvoriti opći prometni kolaps. 


Građani su kasnili na posao, djeca u školu, dok su zagrebački poduzetnici zasigurno pretrpjeli višemilijunsku štetu, tvrdi Klasić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.