Hrvatski radio

Radio Sljeme

HSLS pozvao Bandića da pokaže kako se troši novac

24.05.2019.

12:25

Autor: Nikolina Devčić

Foto: HSLS

Foto: HSLS

Foto: - / -

Gradski HSLS poziva gradonačelnika da se ugleda na svog bjelovarskog kolegu i da Zagrepčanima transparentno predoči na što odlazi svaka kuna. Ističu da je iz zagrebačkog proračuna u posljednjih 18 godina potrošeno 20 milijardi eura, a da građani ne znaju na što se troši novac.

- Netransparentne cijene komunalnih radova, prikrivene izborne kampanje gradonačelnika, najveći prirez i najveće komunalne režije u Hrvatskoj sve je to zamotano u proračun Grada Zagreba iz kojega zapravo građani ne vide na šta se troši njihov novac. Ovakvo netransparentno vođenje gradskih financija dovelo je do stvaranja interesnih skupina, napuhanih cijena i korupcije gradskih infrastruktura - poručio je predsjednik Gradske organizacije HSLS-a i zastupnik u skupštini Darko Klasić.

HSLS poziva gradonačelnika Milana Bandića da slijedi primjer Bjelovara i otvori gradski proračun za javnost jer, kako kažu, građani imaju pravo vidjeti do zadnje kune na što se troši novac u gradskoj upravi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.