Hrvatski radio

Radio Sljeme

HSLS prozvao organizatore Trnjanskih kresova zbog netolerancije

08.05.2023.

14:33

Autor: Magdalena Pongrac

Gradski zastupnik HSLS-a Kristijan Jelić osudio je organizatore Trnjanskih kresova koji su, kako je rekao, onemogućili konferenciju za medije zastupnika Domovinskog pokreta Igora Peternela tijekom održavanja manifestacije.

Peternel je, podsjetimo, s nekoliko istomišljenika u subotu došao na Trnjanske kresove ne bi li kritizirao njihovo održavanje, a okupljeno mnoštvo je bubnjanjem i vikanjem spriječilo da ga se čuje. Toliko o toleranciji, zaključio je Jelić.

- Ta njihova tolerancija i poštivanje različitosti završava poštivanjem različitosti vezanih uz seksualnu orijentaciju. Što se tiče slobode govora, tu su na tragu prošlog režima, gdje bi vrlo rado zabranili slobodu govora!


Podsjetio je da su HSLS osnovali Dražen Budiša i Vlado Gotovac koji su u bivšem sistemu osuđeni na višegodišnje robijanje i oduzimanje građanskih prava isključivo zbog slobode govora. 

- HSLS je još 1998. godine kao prva stranka u Hrvatskoj, nedvosmisleno osudio sve totalitarne režime dvadesetog stoljeća, bez obzira bili oni lijevi ili desni. Nakon jedanaest godina i EU parlament je donio rezoluciju kojom se osuđuju svi totalitarni i autoritarni režimi.


Završio je riječima Vlade Gotovca: „Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.