Hrvatski radio

Radio Sljeme

HSLS za sigurne koridore u Zagrebu

14.01.2021.

13:41

Autor: Mario Mihaljević

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / -

Potpredsjednica zagrebačkog HSLS-a Saša Poljanec Borić rekla je u četvrtak da je HSLS inicirao definiranje koridora u Donjem gradu kako bi se omogućila nastava u tamošnjim školama nakon potresa. Također je rekla kako su zatražili žurno rješavanje problema potresom.

-Smatramo kako bi to što prije trebale riješiti nadležne institucije, odnosno država, jer se radi o iznimnom zahvatu skidanja 150 tona teške konstrukcije s te zgrade u širem središtu grada-, istaknula je Poljanec Borić. 

-Sigurno je da država koja ima vojnu inženjeriju može brzo pristupiti rješavanju tog problema. Nije vrijeme za duge institucionalne procedure, vrijeme je za zdravi razum i hitno određivanje prioriteta i djelovanje u korist sigurnosti svih građana-, naglasila je.

Podsjetila je kako je nakon proljetnog potresa vrlo brzo riješen problem oštećenih tornjeva zagrebačke katedrale te potresom oštećenog tornja sisačke katedrale. Ocijenila je kako je Donji grad samo srce Zagreba i Hrvatske i upozorila da se ne smije dopustiti njegovo odumiranje.

Gradski zastupnik HSLS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Vlado Andrić izvijestio je kako su oporbeni skupštinski zastupnici, na SDP-ov prijedlog, dali zahtjev gradonačelniku Bandiću za sazivanjem izvanredne sjednice o dodjeli pomoći 4,5 milijuna kuna potresom pogođenim građanima Siska i Petrinje.  

Ustvrdio je kako su sustavi u Republici Hrvatskoj zakazali, ali da nisu zakazali ljudi, prije svega građani koji su pomogli unesrećenima. 

-Gradska organizacija HSLS-a u najkraćem roku skupila je 10.000 eura i kupila dva kontejnera za potresom stradale građane. Kroz sustav civilne zaštite i mjesne samouprave, vijećnici mjesnih odbora i gradskih četvrti dali su svoj doprinos pomoći građanima Petrinje i Siska-, istaknuo je Andrić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.